Ett besök på kliniken

Första gången hos kiropraktorn? Så här går det till!

1. Börja med att boka in en tid på kliniken. När du ringer kommer vi att fråga dig om ditt namn och telefonnummer. Om du vill får du gärna berätta lite vad för slags problem du har.

2. Väl på kliniken anmäler du dig i receptionen och får en hälsodeklaration att fylla i. Fyll gärna i den medan du väntar på att din kiropraktor ska bli ledig.

3. När kiropraktorn ropar upp ditt namn tar du med dig hälsodeklarationen och följer med in i behandlingsrummet. Där kommer kiropraktorn att gå igenom dina svar och eventuellt ställa följdfrågor. Kiropraktorn kommer även att ställa en rad andra frågor kring tidigare skador osv för att kunna få en så bra helhetsbild som möjligt av problemet. Svaren skrivs in i en så kallad anamnes som är en del av din patientjournal.

4. Kiropraktorn gör sedan en undersökning genom att bl a ta blodtrycket, undersöka rörlighet, reflexer och motorik.

5. Därefter klär du av dig till underkläder och kiropraktorn undersöker manuellt dina leder och muskler för att avgöra vad som är orsaken till ditt problem.

6. När problemet är identifierat fastställs en diagnos och om du är på behandling hos en kiropraktorstudent är det nu handledaren kallas in för att diskutera och godkänna diagnos samt eventuell efterföljande behandling.

7. Diagnosen styr behandlingen. Kiropraktorn använder metoder så som HVLA-manipulation och mjukdelsbehandling. Vid behov får du rehabiliteringsövningar att göra hemma.

8. Ni bokar in ett återbesök om det behövs.

Kiropraktorbesöket tar ca en timme. Viktigt att poängtera är att kiropraktorn endast genomför en behandling om besvären kan åtgärdas med kiropraktik, hon eller han kan även remittera dig vidare till lämplig specialist.

 

Återbesök

Ett återbesök tar vanligtvis runt 30-45 minuter eftersom kiropraktorn inte behöver göra en lika omfattande anamnes och undersökning.

 

Patientklinikens reception4DSC_3586Ryggen