Jobba med elitidrottare

Namn: Rickard.

Ålder: 21 år.
– Mitt drömyrke som barn hade något med idrott att göra.Visste inte exakt vad, men något relaterat till idrotten.

Varför valde du kiropraktorhögskolan?
Jag valde kiropraktorhögskolan för att det var så flexibelt med kurserna. Jag kunde läsa på ett långsammare tempo, med tanke på min elitsatsning. Varje kurs är mer individanpassad till skillnad från andra program eller universitet. Jag tyckte kiropraktik var väldigt intressant

och ville fördjupa mig inom det.  Jag har även fått bra rekommendationer från legitimerade kiropraktorer.

Vad är det med kiropraktik som lockar?
Att jag kanske får jobba med elitidrottare en vacker dag och personer som haft problem i vardagen. Människor är mycket stillasittande nu för tiden, jag vill gärna hjälpa de att bli mer hälsosamma. Med hjälp utav rehabiliteringsövningar, modifieringar och justeringar på ryggen. Få personerna att inse att träning är viktigare än vad man tror.

Vad har du för förväntningar på utbildningen?
Många duktiga och bra lärare som kommer ge mig mycket kunskap som jag hoppas gå ut härifrån med. Förhoppningsvis blir jag inte bara en bra kiropraktor utan även en bättre människa efter utbildningen.

Vilken del har varit roligast under utbildningen?
Det har givetvis varit alla nya kompisar. Men annars rörelseapparatens anatomi och forskningsmetodiken är det som har varit roligast hittills.

Var ser du dig själv om 10år?
Förhoppningsvis är jag legitimerad kiropraktor som har kommit en bit på sin karriär.

Dina bästa tips och råd till nya studenter?
Kiropraktorhögskolan är en väldigt bra högskola. Man kommer att lära sig extremt mycket om kroppen och hälsan. Det är väldigt viktiga kunskaper man lär sig under utbildningen.

Jag rekommenderar starkt att gå på kiropraktorhögskolan.

Se hela intervjun på vår YouTube kanal.