I pappas fotspår

Namn:
Ragnar Welander

Ålder:
22 år

Drömyrke som barn:
Polis och brandman.

Råd till nya studenter:
Det finns många sätt att förbereda sig för studiestarten, men ta det lugnt!

Ragnar Welander valde att gå i sin pappas fotspår och söka till kiropraktorprogrammet:

”Jag valde att söka till Kiropraktorprogrammet tack vare att min pappa är kiropraktor, så jag har fått en väldigt god insikt i hur hans arbetsvardag ser ut och tycker att det verkar väldigt intressant.”

Ragnar har tidigare varit i militären:

”Efter gymnasiet så var jag i militären i Norge där jag tillhörde brandförsvaret för att förverkliga min barndomsdröm om att bli brandman. Sen så har jag även arbetat inom hemtjänsten i min hemstad.”

Varför valde du kiropraktik?
”Jag valde kiropraktik för att jag tycker att det verkar kul att ha kunskapen till att hjälpa människor. Jag kom i kontakt med Kiropraktorhögskolan genom att min pappa gick här på 90-talet, så jag var inne på kiropraktorhögskolans hemsida och sökte till kiropraktorprogrammet via den.”

Det roligaste hittills, enligt Ragnar, har varit att träffa nya människor:

”Det roligaste fram till nu har varit att träffa nya människor, alltså de studenter som jag ska gå tillsammans med i fem år. Det tycker jag är kul. Även att börja med studierna och förstå vad det är som vi faktiskt ska lära oss. Det är alltid nervöst när man börjar på en ny utbildning för man vet ju liksom aldrig vad man kommer till.

Det är en bra studentmiljö och min klass är väldigt blandad skulle man kunna säga. Några kommer direkt från gymnasiet, samtidigt som andra är över trettio och har jobbat, så det är mycket variation vilket blir roligt.”

Ragnar har många förväntningar under utbildningen:

”Först och främst så har jag en förväntning om att bli en god kiropraktor och få kunskapen som krävs för att kunna göra mitt jobb på bästa sätt. Det jag ser mest fram emot under utbildningen är att få börja med manipulation. Dessutom studerar jag i Stockholm, som är en jättefin stad, och jag förväntar mig att ha det jättekul under de här fem åren.

Om tio år tror Ragnar att han arbetar på sin pappas klinik i Norge kombinerat med skidåkning:

”Om tio år tror jag att jag jobbar på min pappas klinik i min hemstad. Det är en jättefin liten stad i Norge där jag kommer att åka skidor och ha det kul samtidigt som jag arbetar som kiropraktor.”

Se hela intervjun på vår YouTube kanal.