Anbefaler Kiropraktorhøgskolen!

Trolle Smedberg (22) er student på Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen. Han ønsker å jobbe på en klinikk med mange ulike terapeuter, holde forelesninger og kanskje jobbe med et idrettslag. Les om hans erfaringer fra studietiden her!

Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen

HVORFOR SØKTE DU PÅ AKKURAT DENNE UTDANNINGEN OG SKOLEN?
Jeg søkte på denne utdanningen fordi jeg alltid har vært interessert i trening og menneskekroppen. Jeg var usikker på hvilken type terapeut jeg ville bli; om jeg ville bli fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor. Så traff jeg en kiropraktor som var mye bedre i sitt fag enn alle andre terapeuter jeg tidligere har møtt. Han forklarte alt på en lett forståelig måte, i tillegg til at jeg ble bedre mye raskere enn hva jeg trodde var mulig. Så det var takket være han at jeg valgte denne utdanningen.

HVORDAN SER EN VANLIG STUDIEDAG UT PÅ KIROPRAKTORHØGSKOLEN?
Skoledagene varierer mye. Noen ganger har vi teori hele dagen, andre ganger praktisk arbeid hele dagen. Iblant har vi en blanding av begge deler. Jeg synes det er fantastisk at dagene er varierte, slik at det ikke blir det ”samme gamle” hele veien.

HVA LIKER DU BEST VED STUDIET?
I tillegg til de praktiske emnene vil jeg trekke frem lærerne som noe av det jeg liker best. Vi har kun lærere som er eksperter innen sitt område, og det er alltid mer motiverende å høre på noen som har lidenskap for det de driver med.

HVORDAN ER STUDIEMILJØET OG SAMHOLDET PÅ KIROPRAKTORHØGSKOLEN?
Studiemiljøet på skolen er bra både i og utenfor undervisningen. Samholdet i min klasse er veldig bra. Samholdet mellom de ulike klassene kunne kanskje vært noe bedre.

HVA SER DU FOR DEG Å GJØRE ETTER UTDANNINGEN?
Etter fullført utdanning ønsker jeg å jobbe på en klinikk med mange ulike terapeuter, holde forelesninger og kanskje jobbe med et idrettslag.

HVIS DU SKULLE GITT TRE VIKTIGE RÅD TIL KOMMENDE STUDENTER, HVA VILLE DET VÆRT?
Tre råd jeg ville gitt kommende studenter er å spørre tidligere studenter om hvilke bøker som er viktigst å ha. Spør også utdannede kiropraktorer om du kan få observere dem i arbeid på klinikkene deres. Det siste rådet er å være engasjert og stille mange spørsmål til lærerne.

VIL DU ANBEFALE SKANDINAVISKA KIROPRAKTORHÖGSKOLAN TIL ANDRE?
Jeg vil anbefale Kiropraktorhøgskolen til de som virkelig har interesse for faget. Dersom man ikke har det, vil studietiden bli tøff.

Intervjun är hämtad från Studentum Norge.