KI campus Solna – ny adress för Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Nu tar Skandinaviska Kiropraktorhögskolan plats på Karolinska Institutets campusområde.

– Det här innebär många fördelar för oss, säger rektor Gordana Gedin. Vi kan ta emot fler studenter i ändamålsenliga lokaler och vi får möjlighet att bedriva vår verksamhet nära den världsledande forskningen och utbildningen vid Karolinska Institutet.

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan (SKHS), grundad 1983, är den största och äldsta högskolan för kiropraktik i Skandinavien. Skolan erbjuder en femårig heltidsutbildning som efter ytterligare ett års praktiktjänstgöring leder till examen och möjlighet till yrkeslegitimation som utfärdas av Socialstyrelsen. Verksamheten drivs sedan 1992 av en allmännyttig stiftelse utan vinstintresse.

Utbildningen är baserad på modern medicinsk vetenskap och vedertagna kiropraktiska behandlingsprinciper. Här ingår teoretisk och praktisk undervisning samt praktiktjänstgöring på skolans klinik. Samtliga skolans lärare är specialister inom olika medicinska områden och flera av dem har akademiska positioner vid Karolinska Institutet, nu elimineras alltså de fysiska avstånden vilket möjliggör nya synergier mellan olika vetenskaper och terapier.

Under den tid som de nya lokalerna byggs om för att i detalj anpassas efter Skandinaviska Kiropraktorhögskolans behov kommer undervisningen att förläggas till Karolinska Institutets föreläsningssalar.

– Min förhoppning är att våra studenter kan interagera med KI:s studenter på olika program och att detta berikar alla parter och ökar förståelsen för kiropraktiken, säger Gordana Gedin.

Senast i januari 2018 ska de nya lokalerna vara helt färdigställda. Skolan får då adressen Fogdevreten 2 A, mitt i den kreativa och dynamiska campusmiljön.

– Vår målsättning är att vara världsledande inom högre utbildning av kiropraktorer, säger Gordana Gedin. Därför känns det helt rätt att vår nya hemvist är ett av världens högst meriterade medicinska universitet.

Klicka nedan för att se filmen som visar vägen till våra nya lokaler.

https://www.youtube.com/watch?v=omSkUVmmfi8&feature=youtu.be