KI campus Solna – ny adress för Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Efter 25 år i Råsunda flyttar Skandinaviska Kiropraktorhögskolan in på Karolinska Institutets campusområde. Den nya adressen är Fogdevreten 2. Foto: Bosse Johansson.

– Det här innebär många fördelar för oss, säger rektor Gordana Gedin. Vi kan ta emot fler studenter i ändamålsenliga lokaler och vi får möjlighet att bedriva vår verksamhet nära den världsledande forskningen och utbildningen vid Karolinska Institutet.

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan (SKHS), grundad 1983, är den största och äldsta högskolan för kiropraktik i Skandinavien. Skolan erbjuder en femårig heltidsutbildning som efter ytterligare ett års praktiktjänstgöring leder till examen och möjlighet till yrkeslegitimation som utfärdas av Socialstyrelsen. Verksamheten drivs sedan 1992 av en allmännyttig stiftelse utan vinstintresse.

Utbildningen är baserad på modern medicinsk vetenskap och vedertagna kiropraktiska behandlingsprinciper. Här ingår teoretisk och praktisk undervisning samt praktiktjänstgöring på skolans klinik. Samtliga skolans lärare är specialister inom olika medicinska områden och flera av dem har akademiska positioner vid Karolinska Institutet, nu elimineras alltså de fysiska avstånden vilket möjliggör nya synergier mellan olika vetenskaper och terapier.

Under den tid som de nya lokalerna byggs om för att i detalj anpassas efter Skandinaviska Kiropraktorhögskolans behov kommer undervisningen att förläggas till Karolinska Institutets föreläsningssalar.

– Min förhoppning är att vår nya placering kan bidra till att berika alla parter och öka förståelsen för kiropraktik, säger Gordana Gedin.

Under våren 2018 ska de nya lokalerna vara helt färdigställda. Skolan får då adressen Fogdevreten 2 A, mitt i den kreativa och dynamiska campusmiljön.

– Vår målsättning är att vara världsledande inom högre utbildning av kiropraktorer, säger Gordana Gedin. Därför känns det helt rätt att vår nya hemvist är i anslutning till ett av världens högst meriterade medicinskt universitet.

Klicka nedan för att se filmen som visar vägen till våra nya lokaler.

https://www.youtube.com/watch?v=omSkUVmmfi8&feature=youtu.be