Från Lund till Kiropraktorhögskolan i Solna

andree-requetteNamn:
Andreé Raquette

Ålder:
27 år

Drömyrke som barn:
Sopmaskinsförare

Råd till nya studenter:
Ta reda på så mycket som möjligt innan studentlivet börjar. Ställ frågor!

Andreé Raquette valde att söka till kiropraktorprogrammet efter att själv ha varit på behandling hos en kiropraktor hemma i Lund.

”Första gången jag fick höra talas om kiropraktorprogrammet var hos min kiropraktor Thomas Fagerlin som själv har gått på Kiropraktorhögskolan och har en mottagning i Lund. Jag fick en behandling och så tyckte jag att det var oerhört intressant då jag alltid har haft ett stort intresse för människokroppen och hur allting fungerar.”

Andreé har tidigare jobbat inom servicebranschen.

”Jag jobbade inom servicebranschen i en ICA-affär och det började jag med redan under gymnasiet där jag gick naturvetenskaplig linje med fördjupning inom medicin. Sen har livet bara sprungit iväg! ”

Liksom många andra av våra studenter har även Andreé ett allmänt intresse för idrott.

”Jag har spelat fotboll och även varit handbollsspelare på elitnivå. Sen så har jag varit väldigt intresserad av just yoga och av träning rent allmänt. ”

 

Varför valde du kiropraktik?

”Både för att det är ett väldigt intressant yrke och för att det ligger varmt om hjärtat. Dessutom så vill jag ha kunskapen att kunna hjälpa människor som är i en sådan situation att de behöver hjälp för att lindra deras smärta. ”

Det kändes även som att kiropraktiken hade ett mycket bredare behandlingsspektrum och att man får en bättre grund. Dessutom är jag intresserad av allmän hälsa och vill kunna hjälpa patienter med deras smärta genom manuell behandling vilket man gör som kiropraktor.

Om tio år från och med idag tror Andrée att han driver en egen klinik och att han jobbar med många trevliga människor och kollegor.

”Vi får väl sa vart vindarna vänder. Just nu så har man ju tänkt att en egen klinik hemma i Lund skulle passa bra, men det kan ju ändras rätt snabbt beroende på vilka erbjudanden som dyker upp.”