”Kiropraktiken är ett framtidsyrke”

DSC_5008

Namn: Kristina Smith

Ålder: 37

Drömyrke som barn: Ridande polis

Råd till nya studenter: Oavsett vad utbildningen leder till för dig så tror jag att det är väl spenderad tid som ger en bred och värdefull kunskap som utgångspunkt. Jag tror kiropraktiken är ett framtidsyrke där man ständigt kan utvecklas.

Kristina är gift tvåbarnsmamma med ett långt yrkesliv bakom sig.

– Jag har varit egenföretagare i 10 år och drivit café och brödbutiksverksamhet med tre enheter. Som mest har jag haft 40 anställda. Redan under tiden som egenföretagare drömde jag om att jobba inom manuell medicin och har alltid imponerats av kiropraktorer som yrkeskår.

Kristina har alltid haft ett driv att hjälpa människor som har ont och undrat om de bakomliggande orsakerna till kroniska smärttillstånd i ryggen.

– Jag trivs i en situation där jag får möjlighet att hjälpa andra och jag känner att kiropraktiken är det roligaste man kan göra. Det är onödigt att människor går runt med smärta om det går att behandla.

Om tio år från och med idag tror Kristina att hon driver egen klinik på Södermalm med olika yrkesgrupper som samverkar för att erbjuda patienter en helhetslösning.

– Det finns inga gränser för hur många yrkesgrupper som kan samverka för att ge patienter de optimala förutsättningarna för att behandla och förebygga smärtbesvär. Men exempelvis kiropraktorer, sjuksköterskor, folkhälsovetare, ortopeder, fysioterapeuter och ergonomer tror jag kan samverka.