Från flygvärdinna till kiropraktor

IMG_3646

Ålder:
27 år

Drömyrke som barn:
Pilot

Råd till nya studenter:
Våga ta steget. Det enda man ångrar är det man aldrig gjorde.


Martin Buvall jobbade som flygvärdinna och reste världen runt, men saknade utmaningar uppe i luften. Idag studerar Martin på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan.

– Att utbildningen är 5 år,  internationell och en längre utbildning var det som fick mig att bestämma mig. Jag tänkte att om jag skulle gå en utbildning ville jag göra det på riktigt, säger Martin Buvall, årskurs 1.

När Martin var yngre drömde han om att bli pilot men hans planer ändrades när han blev äldre.

Varför valde du kiropraktik?

–  Jag jobbade som flygvärdinna i fyra år.  Jag fick betalt för att resa världen runt, vilket var fantastiskt roligt. Tanken att jobba som pilot är svårt om man vill kombinera det med familj. Vilken bild man än har av yrket ville jag inte sitta instängd i cockpit. Jag började kollade runt efter utbildningar eftersom jag saknade utmaningar i luften. Jag behövde göra något som stimulerade mig mer.

För Martin har sporten haft en framträdande roll i livet. Han har tidigare spelat hockey i elva år och testat på de flesta sporter som friidrott och löpning,

– Jag har ett stort intresse för kroppen och för tillfället är det gymmet som tar upp all min fritid.

 

Martin går sitt första år på högskolan.