”Jag vill kunna hjälpa andra så som min kiropraktor hjälpte mig”

Margrét Ýr 

margaret

Ålder:
24

Drömyrke som barn:
Sångerska

Råd till nya studenter:
Var öppensinnad.

 


Margrét  valde att resa hela vägen från Island till Skandinaviska Kiropraktorhögskolan för att utbilda sig till kiropraktor. Med en bakgrund inom massageterapi valde Margrét att utveckla sina kunskaper och ta ett steget längre – hon ska bli kiropraktor.

-Jag har alltid varit intresserad av människokroppen och hur den fungerar. Jag utbildade mig till massageteraput och jag bestämd mig,  efter några års arbete, för att bli kiropraktor. Jag sökte efter skolor och hittade Skandinaviska Kiropraktorhögskolan.  Jag tycker om Sverige väldigt mycket och det är nära hem till Island.  

Varför valde du kiropraktik?

– För ett tag sedan skadade jag ryggen och ena knät. Jag gick först på flera behandlingar hos en sjukgymnast, men det som hjälpte mig mest var kiropraktik. Jag blev mer intresserad  av ämnet och bestämde mig för att börja studera. Jag vill kunna hjälpa andra så som min kiropraktor hjälpte mig.  

Jag har sen jag var liten varit mycket intresserad av sport. Jag ville gärna bli tränare av något slag. Jag kan säga att min dröm nu är att jobba med ett team eller professionella idrottare. På så sätt kan jag jobba inom sportsammanhang och faktiskt hjälpa och förebygga sportskador.

Som liten åkte Margrét konståkning, från 8 års ålder till ungefär 18 år.

– Jag har nu en lite mer annorlunda syn på ”hälsa” än vad jag hade innan jag påbörjade utbildningen.  Ämnet känns mycket badare. Det räcker inte med att bara äta bra och röra på sig, det är så många fler faktorer som påverkar hälsan. Det kan vara allt från hur man rör sig när man tränar till hur man sitter när man har mobilen framme.

Margrét flyttade till Sverige i augusti 2014 och berättar att hon aldrig tidigare varit i Sverige.

-För mig har språket varit den största svårigheten. Men det har gått bra i skolan. I Island lär vi oss danska och det har hjälpt mig en hel del när det gäller studierna. Jag kan lätt förstå vad som står i böckerna. Föreläsarna på skolan har varit mycket hjälpsamma och låter mig, till exempel, svara på engelska om det ställs en fråga till mig.