”Jag har alltid brunnit för att starta ett eget företag”

Sandra Mikkola

sandra

Ålder:
25 år

Drömyrke som barn:
Bankman

Råd till nya studenter:
Planera din tid väl.

 


Sandra är förstaårsstudent på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Under gymnasiet läste hon handel och organisation, men kursen vände och idag är hon mycket intresserad av hälsa och att hjälpa andra som har ont.  Hon har alltid brunnit för att starta ett eget företag.

Sandra drömmer om att starta ett hälsocenter där man kan ha, kiropraktik, sjukgymnastik och kanske även ett spa på plats.

Varför valde du kiropraktik?

-Jag utbildade mig till massageterapeut och startade upp mitt eget företag. För att nå mitt mål, som är att hjälpa människor som har ont, behöver jag utvecklas. Jag kom hit på ett studiebesök och upplevde direkt att det kändes rätt.

Just nu läser Sandras klass bland annat biokemi och cellbiologi. Det är nya ämnen för henne då hon inte har läst naturvetenskap under gymnasiet. Vidare berättar Sandra att det ökar intresset för undervisningen då hon nu lättare kan förstå varför det är så viktigt att känna till funktionen för minsta lilla cell.

-Jag har sedan jag började utbildningen blivit väldigt medveten om kroppen och speciellt min egen kropp. Jag tänker efter mer och frågar mig själv om jag till exempel verkligen ska göra en viss rörelse och vad  konsekvenserna kan bli om det blir fel. Jag tidigare tränat mycket friidrott och nu förstår jag mer hur musklerna arbetar och jag förstår mer vad som kan gå fel och även hur man kan förebygga skador.