Kiropraktor – ett yrke med möjlighet att jobba utomlands

Studentintervju Kiropraktorhögskolan

Rebecca Bengtsson frilansade tidigare som dansare i London, det var då intresset för kroppen och anatomi växte fram. Möjligheten att jobba utomlands efter studierna gjorde att valet föll på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan.

– När jag var 20 år flyttade jag till London för att gå en ettårig dansutbildning. Under året därpå frilansade jag och var med i olika dansprojekt, samtidigt som jag jobbade deltid på ett gym. Det var under den tiden som jag insåg att det var anatomi som verkligen intresserade mig. Jag gillar att dansa men att jobba som frilansare passade mig inte. Jag tappade lite av min passion för dansen och började bli trött på London.

Det enda Rebecca kände till var naprapati men när hon pratade med kompisar och personer på gymmet i London visste de inte vad det var. Däremot var kiropraktik något som många varit i kontakt med och pratade väl om.

– En kompis till mig hade nyligen blivit klar med sin kiropraktorutbildning och berättade att hon hade trivts jättebra. Jag ställde frågor om utbildningen och hur hon tyckt att det varit. Jag upplevde det som en seriös utbildning och en högskola med studenten i fokus. Klasserna är mindre än på de större högskolorna, det gör det lättare att lära känna alla. Det är inte lika stor risk att bli en i mängden.

Efter en sen ansökan kom Rebecca in och idag studerar hon sin fjärde vecka på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan.

– När jag väl skulle börja plugga något ville jag ha möjlighet att lära mig allt. När jag gör något vill jag göra det hundra procent. Jag bestämde mig i juli, skickade in en sen ansökan och tre veckor innan höstterminen började fick jag veta att jag kommit in. Jag flyttade hem från London på söndagen och började dagen därpå.

Hittills är hon nöjd med utbildningen och ser fram emot de olika kurser och föreläsningar som står på schemat den här terminen. Under de kommande tre veckorna är det rörelseapparatens anatomi som är i fokus.

– Det känns roligt att vara igång med utbildningen. Jag känner mig motiverad att lära mig mer. Jag har höga förväntningar på utbildningen eftersom jag hört mycket bra om den. Eventuellt tänker jag specialisera mig inom dans.